ЗАВРШИЛА СЕ ПРВА ЕТАПА ПРОГРАМА JOURNEY

Након четири недеље интензивног рада, учесници, тренери и домаћини окупили су се на Зоом платфоми да заједно прославе крај прве етапе Јоурнеy програма. Тренери Climate KIC asocijacije, Liga Efeja i Toni Čung, који су пратили учеснике током целог програма, направили ретроспективу сваке недеље појединачно у шаљивом формату, користећи елементе музике и представе. Затим су учесници поделили своје импресије везане за искуство које су стекли током ове четири недеље, како везано за системске промене, тако и за међусобно дружење и упознавање са екосистемима и културом домаћина из Лимасола, Београда и Темишвара.

Завршну реч имали су домаћини програма: Представница Привредне Коморе Србије, Ивана Путник, асистент са Факултета за примењену Еколигију Футура, Јелена Коковић, професорке са Факултет за економију и бизнис администрацију из Темишвара, Делија Глигор и Роксана Букуреан и координатор лабораторије за одрживу енергију Софија Пападопулу, са Технолошког Универзитета на Кипру. Учесницима су предочени даљи кораци везани за другу и трећу етапу овогодишњег Јоурнеy програма, након чега је уследила захвалност учесника целокупном CYBELT тиму (домаћинима и тренерима). Задовљство искуством које су стекли за ове четири недеље, могло се видети на њиховим лицима.

Да подсетимо, након ове прве интензивне четворонедељне етапе овогодишњег Јоурнеy програма, током августа и септембра месеца следи реализација индивидуалних акционих планова учесника у њиховим локалним срединама као и почетак реализације вишегодишњих Системских иновационих планова,  које су учесници креирали у групама од 4-5 студената.  Акценат ће бити на њиховој самоорганизацији, уз минималну помоћ Climate KIC тренера.

У трећој етапи, у периоду од 24. – 27. септембра, свих 400 студената заједно са својим домаћинима и тренерима окупиће се на Завршном Online Самиту, са главном идејом формирања светских екосистемских мапа и подизања системских активности учесника на глобални ниво.

Pozovite nas