Nakon četiri nedelje intenzivnog rada, učesnici, treneri i domaćini okupili su se na Zoom platfomi da zajedno proslave kraj prve etape Journey programa. Treneri Climate KIC asocijacije, Liga Efeja i Toni Čung, koji su pratili učesnike tokom celog programa, napravili retrospektivu svake nedelje pojedinačno u šaljivom formatu, koristeći elemente muzike i predstave. Zatim su učesnici podelili svoje impresije vezane za iskustvo koje su stekli tokom ove četiri nedelje, kako vezano za sistemske promene, tako i za međusobno druženje i upoznavanje sa ekosistemima i kulturom domaćina iz Limasola, Beograda i Temišvara.

Završnu reč imali su domaćini programa: Predstavnica Privredne Komore Srbije, Ivana Putnik, asistent sa Fakulteta za primenjenu Ekoligiju Futura, Jelena Koković, profesorke sa Fakultet za ekonomiju i biznis administraciju iz Temišvara, Delija Gligor i Roksana Bukurean i koordinator laboratorije za održivu energiju Sofija Papadopulu, sa Tehnološkog Univerziteta na Kipru. Učesnicima su predočeni dalji koraci vezani za drugu i treću etapu ovogodišnjeg Journey programa, nakon čega je usledila zahvalnost učesnika celokupnom CYBELT timu (domaćinima i trenerima). Zadovljstvo iskustvom koje su stekli za ove četiri nedelje, moglo se videti na njihovim licima.

Da podsetimo, nakon ove prve intenzivne četvoronedeljne etape ovogodišnjeg Journey programa, tokom avgusta i septembra meseca sledi realizacija individualnih akcionih planova učesnika u njihovim lokalnim sredinama kao i početak realizacije višegodišnjih Sistemskih inovacionih planova,  koje su učesnici kreirali u grupama od 4-5 studenata.  Akcenat će biti na njihovoj samoorganizaciji, uz minimalnu pomoć Climate KIC trenera.

U trećoj etapi, u periodu od 24. – 27. septembra, svih 400 studenata zajedno sa svojim domaćinima i trenerima okupiće se na Završnom Online Samitu, sa glavnom idejom formiranja svetskih ekosistemskih mapa i podizanja sistemskih aktivnosti učesnika na globalni nivo.

Podeli na društvenim mrežama!!!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail