VII ELSA EX-YU KONFERENCIJA 2015 –  “Međunarodnopravna zaštita životne sredine”

Od 18-22. novembra 2015. godine, Evropsko udruženje studenata prava i mladih pravnika (ELSA Beograd) organizovalo je regionalnu konferenciju studenata – VII ELSA Ex-Yu sa temom “Međunarodnopravna zaštita životne sredine” a koja je podržana od strane Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Republike Srbije i Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Na konferenciji su učestvovali i studenti Fakulteta Futura: Dunja Nikolić, Iva Kanazir, Riana Šetić i Noela Šetić.

ELSA Ex-Yu konferencija predstavlja najveću regionalnu konferenciju koja okuplja učesnike iz 6 republika regiona (Srbije, Hrvatske, BiH, Makedonije, Crne Gore i Slovenije).

U okviru ovogodišnje ELSA Ex-Yu konferencije obrađene su sledeće teme: „Životna sredina – stanje u kome se nalazi i neophodnost da se reaguje“, „Značaj međunarodnopravne zaštite životne sredine“, „Uloga međunarodnih organizacija u zaštiti životne sredine“, „Uloga Ujedinjenih nacija u zaštiti životne sredine“, „Upoređivanje stanja u regionu u oblasti životne sredine – primeri dobre prakse“, „Najznačajnije međunarodne konvencije u oblasti životne sredine“, „Primena Arhuske konvencije u praksi“.

Akademski deo konferencije održao se u Skupštini grada Beograda, Narodnoj skupštini Republike Srbije, hotelu „Metropol“ i na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

[st_gallery gallery=“3632,3631,3629,3628″ size=“portfolio-four“ columns=“4″ lightbox=“yes“]

Pozovite nas