Učešće studenata osnovnih i master studija FPE Futura na međunarodnom seminaru: Očuvanje raznolikosti mreže života Balkana

U okviru međunarodnog seminara: „Očuvanje raznolikosti mreže života Balkana“, koji je održan 20.03.2017. godine u Vizitor centru Specijalnog rezervata prirode „Zasavica“ učestvovali su studenti II godine osnovnih i studenti master studija Fakulteta za primenjenu ekologiju Futura.

Seminar je imao za cilj edukaciju i aktivnu diskusiju stejkholdera u Drina-Sava SWG regonu u oblasti aktivnog očuvanja agro-biodiverziteta i biološke raznovrsnosti u marginalnim ruralnim oblastima kroz povezivanje poljoprivredno-pregrambenih i turističkih vrednosnih lanaca.  

Predstavljena su konkretna iskustva i razmenjene ideje sa relevantnih međunarodnih tekućih projekata: ESSEDRA – Natura Balkanika i ABD regioni – SWG kao i prakse Fakulteta ”Futura” u oblasti biološki visokovrednih proizvodnih sistema i održivog turizma u službi ruralnog razvoja.
Drugi deo skupa se bavio praktičnom primenom modifikovane metode RRA (Rapid Rural Assessment) za istraživanje nekoliko High Nature Value Farming sistema na Zapadnom Balkanu u kojem su učestvovali studenti, eksperti, farmeri i preduzetnici iz ABD regiona. U završnoj diskusiji učesnici su se pozabavili mogućnostima zajedničke saradnje u kreiranju i pokretanju brendiranja ABD regiona u segmentu povezane zaštite biodiverziteta-autohtonih proizvoda-turizma, kao i promociji ovog brenda u budućim promotivnim akcijama.

[st_gallery gallery=“7570,7571,7572,7573,7574,7575,7576,7577″ size=“portfolio-four“ columns=“4″ lightbox=“yes“]

Pozovite nas