XI Međunarodni volonterski naučno istraživački „Eko kamp Tršić 2017“ održan je od 24.03. do 26.03. 2017. godine. Kamp je podržan od strane Stalne radne grupe za ruralni razvoj (SWG RRD) u okviru EU projekta „Podrška regionalnoj saradnji i izbalansiranom teritorijalnom razvoju zemalja Zapadnog Balkana u procesu približavanja evropskim integracijama”.

Kamp je organizovalo Udruženje domaćina Tršića u saradnji sa Udruženjem Ekoleonardo iz Lopara (BiH) i Biciklističkim klubom „Sveti Nikola“ iz Brčko distrikta.

Cilj trodnevnog kampa je bio povezivanje stejkholdera i mladih iz zemalja prekograničnog SWG regiona Drina-Sava kroz njihovo aktivno učešće u promovisanju kulture, tradicije, gastronomije, i očuvanja prirodnih i kulturnih predeonih celina za buduće generacije.

Na kampu je učestvovalo 10 studenata III i IV godine osnovnih i master studija FPE Futura, koji su sa učesnicima iz BiH i volonerima srednjoškolcima imali priliku da primene praktične metode vizulene ocene dobrog potecijala priobalja površinskog toka i njegove uloge za dobar status akvatičkog ekosistema, kao i da savladaju veštine komunikacije i javnog nastupa.

Ovom prilikom studenti su obišli i Vukov spomenik u Trsiću, i imali priliku da se upoznaju sa volontarizmom i mogućnostima 28. sezone volonterskih kampova širom sveta tokom ove godine.

 

Podeli na društvenim mrežama!!!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail