Učešće predstavnika Fakulteta na okruglom stolu o upravljanju otpadnim vodama

Predstavnici Fakulteta za primenjenu ekologiju Futura učestvovali su 6.9.2018. na okruglom stolu o temi – Mogućnosti primene inovativnih rešenja u oblasti upravljanja otpadnim vodama na ruralnom području u prostorijama Osnovne škole u selu Vitkovac kod Kraljeva.

Okrugli sto je organizovan u okviru projekta “Zelenim aktivizmom do održivih lokalnih zajednica“ koji uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine, realizuje udruženje Green limes u partnerstvu sa Evropskim pokretom u Srbiji – Kraljevo.

Predstavnici Fakulteta za primenjenu ekologiju Futura su na sastanku predstavili rezultate analize stanja i mogućnosti primene inovativnih decentralizovanih modela bioprečišćavanja otpadnih voda u ruralnim sredinama.  Razmatrano je i konkretno rešenje problema otpadnih voda u selu Vitkovac primenom inovativnog  modela ekoremedijacionog prečistača.

U diskusiji i radu okruglog stola su, uz predstavnike Fakulteta, učestvovali i predstavnici lokalne samouprave, mesnih zajednica, škole, ambulante i lokalnih udruženja.

[st_gallery gallery=“10989,10990,10991,10992,10993,10994,10995,10996″ size=“portfolio-four“ columns=“4″ lightbox=“yes“]