TREĆA EKOLOŠKA KONFERENCIJA SA MEĐUNARODNIM UČEŠĆEM POD NAZIVOM ,,SMEDEREVO – EKOLOŠKI GRAD”

U petak i u subotu, 23. i 24. novembra 2018. godine, održana je treća ekološka konferencija sa međunarodnim učešćem u Smederevu, pod nazivom: ,,Smederevo – ekološki grad”.

Konferencija je održana u zgradi Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Smederevo, a organizovana je od strane Lokalnog ekološkog pokreta iz Smedereva, uz podršku Grada Smedereva, Geografskog fakulteta u Beogradu, Ministarstva zaštite životne sredine i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Teme su se odnosile na zaštitu stanja i kvaliteta životne sredine, odnosno voda, vazduha, zemljišta, biodiverziteta, kao i na upotrebu obnovljive energije, potom na ekološki menadžment, upravljanje otpadom i sl. Konferenciji su prisustvovali predstavnici iz Makedonije, Republike Srpske, Vojvodine, Centralne Srbije, kao i sa Kosova i Metohije.

Kao predstavnik Fakulteta za primenjenu ekologiju Futura, prisustvovala je BSc Nikoleta Cesnak – Specijalista strukovnog inženjerstva zaštite životne sredine u oblasti upravljanja otpadom, koja je izlagala rad na temu pod nazivom: ,,Potencijal za primenu plastičnog otpada kao konstrukcionog materijala”, koji je napisala u koautorstvu sa mr Vesnom Alivojvodić, profesorkom na VŠSS Beogradskoj politehnici.

Takođe, na konferenciji je prisustvovao i Mihajlo Stanković, stručni saradnik iz specijalnog rezervata prirode Zasavica.

[st_gallery gallery=“11626,11625,11624,11623″ size=“portfolio-four“ columns=“4″ lightbox=“yes“]

 

 

Pozovite nas