Studentska tribina „Preduzetnik početnik“

U petak 18.11.2016. godine u Muzeju nauke i tehnike u Beogradu, održana je studentska tribina na  temu „Preduzetnik početnik“, koju već četvrtu godinu za redom organizuje kompanija Schneider Electric uz podršku Francusko-srpske privredne komore, a tokom trajanja Francuske nedelјe.

Tribina je obuhvatila sesije simulacija razgovora za posao, radionce o unapređenju CV-a i mini kurs o adekvatnom korporativnom odevanju za razgovor za posao. Takođe, u okviru tribine organizovana je panel diskusija na temu preduzetništva. 

Ceo događaj moderirala je Zoja Kukić, jedan od osnivača StartIT-a, dok su o preduzetništvu iz ugla korporacije kao i o start up biznisu govorili učesnici ovogodišnje tribine:

–          Dejan Marković, direktor kompanije Schneider Electric,

–          Dušan Bekuta, iz kompanije Schneider Electric DMS, 

–          Francois Allain iz kompanije Sade Serbia /Veolia Water Solutions &Technologies, 

–          Dušanka Ilić, osnivač kompanija Kutpoint i MUNPlanet. 

Na ovoj tribini učestvovali su i studenti Fakuleta za primenjenu ekologiju Futura: Teodora Sekulić, Anica Busarac, Goran Milosavlјević i Ognjen Dabić koji trenutno obavlјa svoju stručnu praksu u Francusko-srpskoj privrednoj komori. Studenti su imali priliku da učestvuju na simulacijama razgovora za posao koje su vodili HR menadžeri kompanija Schneider Electric, Credit Agricole, Sade Serbia/Veolia Water Solutions &Technologies i Societe Generale, a bili su u prilici da čuju i kratak kurs o pravilnom izboru poslovne garderobe.

Nakon panel diskusije, svi učesnici imali su priliku da obiđu Muzej nauke i tehnike.

[st_gallery gallery=“6227,6225,6226″ size=“portfolio-three“ columns=“3″ lightbox=“yes“]

 

Pozovite nas