Studenti prve godine u poseti Velikom ratnom ostrvu i brodu Futura

U petak 2.10.2015.godine studenti prve godine FPE Futura obišli su brod Futura na Ušću, gde je uspostavljena Hidro-biološka laboratorija Fakulteta. Studentima su se obratili prof. dr Dragan Marković, emeritus FPE Futura i prof. dr Jordan Aleksić, predsednik Saveta Fakulteta. Poželevši im dobrodošlicu, ukazali su im da će se tokom školske 2015/2016. godine različitim događajima obeležavati desetogodišnjica fakulteta. Tokom ovog obilaska, studenti su upoznati i sa radom Istraživačko razvojnog centra Fakulteta Futura, kao i radom drugih centara u okviru Fakulteta.
[st_gallery gallery=“2629,2630,2631″ size=“portfolio-three“ columns=“3″ lightbox=“yes“]

Asistent Nevena Božić je studentima predstavila laboratoriju i pozvala ih da se priključe istraživanjima u kojima bi svojom kreativnošću doprineli razvoju novih ideja.
Nakom toga, studenti su posetili Veliko ratno ostrvo, gde su im u ekološkoj učionici predavanja održali dekan FPE Futura prof. dr Gordana Dražić i prof. dr Jordan Aleksić.
Upravitelj zaštićenog dobra Veliko ratno ostrvo je  JKP „Zelenilo Beograd“, čije je predstavnik Momčilo Tomićsproveo studente u obilazak ostrva tokom koga je govorio o značaju Velikog ratnog ostrva i zonama njegove zaštite.

[st_gallery gallery=“2634,2632,2635″ size=“portfolio-three“ columns=“3″ lightbox=“yes“]