Studenti FUTURE volontirali na danima zelene budućnosti GREEN FEST 2018

Od 13. do 16. novembra u Domu omladine Beograda održan je međunarodni festival zelene kulture Green Fest pod sloganom „Plastika nije igračka. Promeni igru!“. Međunarodni festival zelene kulture „GREEN FEST“ je najveća “zelena” manifestacija u regionu jugoistočne Evrope, posvećena ekologiji i zaštiti životne sredine, koja kroz edukativne, filmske, izložbene i aktivističke programe i proizvode podstiče kulturu življenja u skladu sa zelenim vrednostima. Tokom prethodnih osam godina festival je posetilo preko 65.000 ljudi.

Festival organizuju Centar za unapređenje životne sredine i Dom omladine Beograda uz podršku Ministarstva zaštite životne sredine, Ministarstva kulture i informisanja, Grada Beograda – Sekretarijata za kulturu, Francuske ambasade i Francuskog Instituta kao i uz pomoć mnogobrojnih partnera i prijatelja.

Na festivalu su prikazana najbolja i najnovija filmska ostvarenja u oblasti ekologije, životne sredine, održivog razvoja i ljudskih prava. Kao i proteklih godina, ova manifestacija predstavlja najuticajniju „zelenu“ priču u Srbiji. Green Fest je okupio mlade i afirmisane autore iz Srbije i regiona koji su kroz izložbe, predavanja, radionice i kratke dokumentarne filmove filmske produkcije preneli svoj doživljaj eko proizvoda, negativnih uticaja koji svakodnevno dolaze od prljavih tehnologija i nepoštovanja prirodnih zakona.

Studenti FUTURE su kroz ozbiljnu selekciju dokazali da su edukovani i spremni da kroz volonterske aktivnosti doprinesu podizanju svesti posetilaca Green Fest-a o značaju očuvanja životne sredine.

Pozovite nas