Studenti Future učestvovali na konferenciji BeeSupernatural

Studenti i asistenti Fakulteta Futura učestvovali su na Konferenciji Bee Supernatural koja je održana 25.5.2021. u okviru proslave Svetskog dana pčela na lokaciji Silosi Žitomlin u Beogradu.
Nakon okupljanja zvanica i obraćanja organizatora pristupilo se sadnji medosnog bilja na tri ogledne parcele u krugu Silosa u cilju promocije urbanog pčelarstva koje je kasnije bilo jedna od tema panel diskusije. Osim pomenute, ostale teme  o kojima je diskutovano bile su: Svetski Dan pčela, „Green grove“ zelena godina Ambasade Holandije, linijski park, hortikultura, bumbari i prirodno oprašivanje, uloga i važnost polinatora za biodiverzitet.
Nakon panel diskusije glavnom urbanisti Beograda, Marku Stojičiću, uručena je inicijativa za uspostavljanje pčelinjeg koridora, medonosnog bilja, u budućem linijskom parku. Potpisnici inicijative su bili svi učesnici panel diskusije.
U trećem delu Konferencije održan je koktel gde su učesnici razmenili svoja iskustva i saznanja, kao i poklone. Organizator Konferencije je izrazio želju za nastavak saradnje Supernaturala i Fakulteta Futura i izrazio zadovoljstvo angažovanjem naših studenata u akciji sadnje i aktivnog učešća na Konferenciji.
U ime Fakulteta Futura bili su prisutni Jelena Dimitrijević, Iva Rašović, Olga Filipović, Anđela Radulović, Vanja Miškulin i Jovana Nedeljković, kao i asistenti Slobodan Stefanović i Goran Knežević.
Pozovite nas