Studenti Future na panel diskusiji ,,Da li će biti dovoljno struje tokom zime’’

U okviru programa EKO-SISTEM (podrška reformama u zaštiti životne sredine) koji sprovode Mladi istraživači Srbije, uz podršku Kraljevine Švedske, u Beogradu je 26.10.2022. održana panel diskusija na temu ,,Da li će biti dovoljno struje tokom zime’’.

Studenti Fakulteta za primenjenu ekologiju Futura na čelu s asistentom Stefanom Utvić pratili su raspravu eksperata o uticaju cena gasa i električne energije na evropsko tržište, problemima u proizvodnji struje u Srbiji, zabrinutosti građana zbog mogućih restrikcija i merama štednje električne energije koje su neophodne u narednom periodu. Na kraju panela definisani su faktori energetske krize i date preporuke kako da se ublaže njene posledice po stanovništvo.

U radu panela su učestvovali Antoan Avinjon – programski menadžer, Delegacija EU u Srbiji, Milka Mumović – ekspertkinja za energetiku, Sekretarijat Energetske zajednice, prof. dr Nikola Rajaković – predsednik, Saveza energetičara i Nenad Jovanović, savetnik za energetiku – LDK Consultants.

Pozovite nas