STUDENTI FUTURE NA KURSU IZ BIOEKONOMIJE U ČEŠKOJ REPUBLICI

Zahvaljujući višegodišnjoj saradnji Fakulteta za primenjenu ekologiju Futura sa Ekonomskim fakultetom Univerziteta Južna Bohemija sa sedištem u Češkim Budejovicama, devet studenata Fakulteta Futura je dobilo priliku da učestvuje na međunarodnom kursu iz bioekonomije, koji se organizuje od 23. do 28. maja 2016. godine u Češkim Budejovicama.

Studenti različitih godina Osnovnih akademskih studija imaće priliku da usavrše svoja znanja i veštine u oblasti koncepta bioekonomije, primenljivosti koncepta bioekonomije u prirodnim naukama i biotehnologiji, inovacionih pristupa u bioekonomiji, procene rizika i javne percepcije značaja bioekonomije. Takođe, prema sopstvenim interesovanjima, studenti će izučavati primenu bioekonomije u održivom korišćenju biomase, proizvodnji biogoriva, zelenim tehnologijama i primeni crvenih biotehnologija. Predstavnici industrije u Češkoj Republici pripremiće i studije slučaja za učesnike kursa, kako bi što bolje razvili veštine rešavanja konkretnih situacija iz prakse. Program kursa obuhvata i jednodnevnu studijsku posetu centru za proizvodnju biološki aktivnih preparata na bazi algi i cianobakterija, kao i bioenergani za proizvodnju biogasa na bazi konoplje.

Studenti završne godine Osnovnih akademskih studija će se, nakon završetka kursa, pridružiti svojim kolegama i nastaviti učešće na studijskom putovanju po Višegrad regionu, koje će biti organizovano u periodu od 29. maja do 2. juna 2016. godine, a u okviru programa Višegrad za Srbiju: Premošćavanje nedostataka između obrazovanja i održivog razvoja u praksi (Visegrad for Serbia: Bridging the Gap between Education and Environmentally-friendly Development in Practice), podržanog od strane Visegrad Fund-a.    

BEI-merged_document_eng 

Pozovite nas