Stručno – edukativni seminar Rudno, Golija od 17. do 18. maja 2017. god.

Studenti 4. godine osnovnih i master akademskih studija prisustvovali su dvodnevnom Stručno – edukativnom seminaru u mestu Rudno na Goliji u okviru unapređenja saradnje Fakulteta za primenjenu ekologiju FUTURA Univerziteta Sigidunum i Grada Kraljeva, realizacije Master akademskog programa “Upravljanje rizicima u životnoj sredini“ u Kraljevu i razmene iskustava u okviru mnogobrojnih zajedničkih delatnosti.

1. dan – sreda, 17. maj 2017. godine

Program seminara započeo je prezentacijama Gradske uprave Grada Kraljeva i Regionalnog centra za obuku pripadnika civilne zaštite u Gradskoj upravi Grada Kraljeva (https://civilnazastitakraljevo.rs/) kojima su, pored studenata, prisustvovali predstavnici Gradske uprave Grada Kraljeva, načelnik Gradske uprave Miloš Petrović, rukovodilac Odeljenja za poslove civilne zaštite Zdravko Maksimović i Mirjana Prodanović, kao i predstavnici Fakulteta za primenjenu ekologiju FUTURA Univerziteta Sigidunum prof. dr Boris Vakanjac, koordinator master akademskih studija MSc Ivana Jelić, asistent MSc Vuk Gajić i saradnik u nastavi Sonja Avramović.

Nakon upoznavanja sa aktivnostima Gradske uprave Grada Kraljeva i Regionalnog centra za obuku pripadnika civilne zaštite, učesnici seminara su nastavili svoj boravak i edukaciju u mestu Rudno na Goliji u objektu Regionalnog centra za obuku pripadnika civilne zaštite.

Tokom seminara, studenti su imali prilike da prisustvuju stručnim prezentacijama i uzmu aktivno učešće u interaktivnim aktivnostima.

Prvi dan seminara završen je predavanjima prof. dr B. Vakanjca i Zdravka Maksimovića:

  1. „Petrološke karakteristike Golije i potencijalnost na mineralne sirovine“, prof. dr B.Vakanjac
  2. „Rudna bogatstva na teritoriji Grada Kraljeva“, Z. Maksimović

[st_gallery gallery=“8212,8213,8214,8215,8216,8217″ size=“portfolio-three“ columns=“3″ lightbox=“yes“]

Pozovite nas