Stručna praksa u Ministarstvu zaštite životne sredine

Studenti FPE Futura, koji su na stručnoj praksi u Ministarstvu zaštite životne sredine Srbije, učestvovali su na konferenciji održanoj povodom zasedanja Karpatske konvencije u Beogradu

Olga Filipović i Rade Grković, predstavnici FPE Futura, obavljali su stručnu praksu u Ministarstvu zaštite životne sredine Republike Srbije u trajanju od 1.7. do 15.10.2023. godine.

U okviru prakse, učestvovali su i u organizaciji konferencije povodom održavanja Sedmog zasedanja Karpatske konvencije u Beogradu koja je održana od 11. do 13. oktobra 2023. godine u Palati Srbija.

Karpatska konvencija, multinacionalni ekološki sporazum, ujedinjuje sedam karpatskih zemalja: Češku, Mađarsku, Poljsku, Rumuniju, Srbiju, Slovačku i Ukrajnu u jedinstvenom partnerstvu za zaštitu prirodnog i kulturnog nasleđa Karpatskog regiona uz promovisanje održivog razvoja. Ove godine, na sedmom sastanku Konferencije zemalja članica Karpatske konvencije u Beogradu,  obeleženo je 20 godina primene Karpatske konvencije. U okviru Konvencije usvojeni su značajni protokoli, pokrenuto na desetine projekata i izgrađena ključna partnerstva sa ciljem da se obezbedi dobrobit karpatskih ekosistema i zajednica.

Pozovite nas