Sastanak sa učesnicima prekogranične saradnje na području Srbija- Hrvatska

Dana 19. marta 2018. godine u sedištu LAG-a Bosutski niz u Nijemcima, održan je sastanak učesnika prekograničnog područja Hrvatske i Srbije. Svrha sastanka bila  je upoznavanje i razmena iskustava vezanih za sertifikovanje i brendiranje proizvoda, ekološka proizvodnja i eko turizam, te buduća saradnja na transgraničnim projektima. Sastanku su prisustvovali predstavnici klastera Alpe Adria Pannonia iz Novog Sada kao partner u organizaciji sastanka, predstavnici Pokrajinskog sekretarijata AP Vojvodine za urbanizam i zaštitu životne sredine iz Novog Sada, predstavnici Agencije za ruralni razvoj grada Sremska Mitrovica, predstavnici VSŽ-e te razvojnih agencija VSŽ-e, ORA, TINTL, HGK VSŽ-e, predstavnici Sveučilišta u Osijeku, dela za biologiju, predstavnik opštine Čepin, LAG Srem, predstavnici opštine Temerin, predstavnici opštine Nijemci, predstavnici Turističke zajednice opštine Nijemci, predstavnik AGROKLASTER-a, FPE Futura, PP. BZ Babogredski feniks, Pokret Gorana, Sremska Mitrovica i Turistička Organizacija Šid.

O navedenim temama svi učesnici su izrekli svoje mišljenje, raspravljali i odredili

zaključke. Osnovni zaključak je preko potreban razvoj saradnje (prekogranične i transgranične), kao i povezivanje proizvođača s krajnjim potrošačima.

U okviru sastanka, predstavnici FPE Futura, Dunja Nikolić i Prof. Dr. Jordan Aleksić, na zahtev organizatora, predstavili su prisutnima i koncept, te prilike za projektnu saradnju u okvirima ekonomije životne sredine i bioekonomije.

[st_gallery gallery=“10033,10031″ size=“portfolio-two“ columns=“2″ lightbox=“yes“]

 

 

Pozovite nas