Sastanak povodom saradnje Fakulteta Futura, Privredne komore Srbije i Norveške ambasade u Beogradu

Fakultet za primenjenu ekologiju Futura i Privredna komora Srbije, u saradnji sa Norveškom ambasadom, u ponedeljak 12.6.2017. godine, održali su sastanak na kom je prezentovana najefikasnija norveška tehnologija za dobijanje biogasa.

Prisutne su na početku pozdravili prof. dr Dragi Antonijević, redovni profesor na Fakultetu Futura i ambasador Norveške Arne Sanes Bjornstad, nakon kojih su predstavnici firme „AntecBiogas“ iz Norveške predstavili princip za dobijanje biogasa metodom koja je značajno efikasnija u odnosu na standardne metode. Efikasnost njihove metode, ogleda se u uštedi energije, vode i ostalih resursa, ali i u smanjenju celokupnog negativnog uticaja na životnu sredinu tokom radnog veka postrojenja. Istaknuta je i mogućnost za izgradnju mobilnih postrojenja.
 
Zvaničnom delu sastanka prisustvovali su i predsednik Saveta FPE Futura doc. dr Zlatko Dragosavljević, predstavnici norveške ambasade, firme „AtecBiogas“, Instituta Vinča, Mašinskog fakulteta Univerzteta u Beogradu, opštinskih uprava i nevladinih organizacija.
 
Ova prezentacija predstavila je oblast u okviru koje će Fakultet Futura, Privredna komora Srbije i Norveška ambasada nastaviti svoju dalju saradnju i realizaciju projekata.
[st_gallery gallery=“8502,8503,8504,8505,8506,8507,8508,8509,8510″ size=“portfolio-three“ columns=“3″ lightbox=“yes“]