PRVI RADNI DAN LETNJE ŠKOLE O BIOEKONOMIJI

Uvodom u Strategiju EU o bioekonomiji, započeo je prvi radni dan letnje škole SOLUN 2019. Učesnici su imali priliku da se upoznaju sa osnovnim principima budućeg integrativnog modela koji predviđa racionalno korišćenje raspoloživog potencijala, minimalno ulaganje sa maksimalnim efektom u realizaciji, proizvodnju funkcionalne hrane i i prilagođavanje zakonske regulative mediteranskih zemalja evropskoj strategiji o razvoju bioekonomije.

Predstavnik Fakulteta za primenjenu ekologiju FUTURA je održao prezentaciju „BIOEKONOMIJA U SRBIJI“, i pokazao da fakultet ima prilagođene programe i projekte koji opravdavaju našu partnersku poziciju u Sebiji.
Ostale teme su se odnosile na izazove i inovativne mogućnosti, prepreke i ograničenja za edukaciju i primenu tehnoloških postupaka u Italiji, Portugaliji i Grčkoj. 
Ključna poruka prvog dana je kako razviti mehanizme edukaciju i pozicioniranje bio proizvoda na tržištu. Klaster i mreža edukatora predstavljaju osnovne alate za implementaciju bioekonomije na prostoru Balkana.
Rad se nastavlja sutra, praktičnim radom na oglednom polju američke, poljoprivredne škole koja je domaćin ovog skupa.
[st_gallery gallery=“12670,12671,12672,12673,12675,12676,12677,12678″ size=“portfolio-three“ columns=“4″ lightbox=“yes“]
Pozovite nas