Promocija u Privrednoj komori Srbije

Dana 31.03.2023.g., u Privrednoj komori Srbije u Velikoj sali, održana je promocija monografije „Animalni genetički resursi Srbije“, autora: dr Milivoja Uroševića, dr Radomira Mandića, dr Ružice Trailović i dr Natalije Gritner. Izdavač Monografije je Fakultet za primenjenu ekologiju „Futura“ uz finansijsku podršku Ministarstva za prosvetu, nauku i tehnološki razvoj Srbije. Monografija je štampana u B5 formatu, sa tvrdim koricama. Ima 560 strana, 255 kolor slika, 99 tabela i 34 grafikona.

Aktima Ministarstva poljoprivrede zaštitom i subvencijama obuhvaćeno je 15 vrsta domaćih autohtonih  životinja i 88 rasa i sojeva.

U monografiji Animalni genetički resursi Srbije navode se opisi za 17 vrsta domaćih životinja i 107 autohtonih rasa, odnosno sojeva, od koji jedan broj nije obuhvaćen Listom Ministarstva poljoprivrede.

O Monografiji su govorili: DVM Nenad Budimović, sekretar Udruženja za stočarstvo PKS, Prof. dr Svetozar Krstić, dekan Fakulteta za primenjenu ekologiju „Futura“ i Prof.dr Dragiša Trailović Fakultet medicinske veterine BU, recenzent.

Po završetku promocije, učesnici su degustirali proizvode iz SRP „Zasavica“.

Pozovite nas