Projekat „Prekogranična saradnja u upravljanju rizicima od prirodnog hazarda u regionu Drina-Sava“

U toku je realizacija projekta „Prekogranična saradnja u upravljanju rizicima od prirodnog hazarda u regionu Drina-Sava“ podržanog od strane Stalne radne grupe za regionalni ruralni razvoj Jugoistočne Evrope – SWG i Programa pristupa zasnovanog na razvoju teritorije (ABD), a finansiranog od strane Evropske Unije.

Projekat realizuje Uneko Podrinje u partnerstvu sa Fakultetom za primenjenu ekologiju Futura i Udruženjem EkoDrina Mali Zvornik.

Poplave i klizišta  maja meseca 2014. godine koje su zadesile Srbiju, ali i Hrvatsku i BiH, jasno ukazuju na potrebu da se rizicima od prirodnog hazarda posveti pažnja kako na lokalnom, regionalnom i nacionalnom nivou, tako i u prekograničnoj saradnji upravo na planu zajedničkih strategija planiranja rizika, otklanjanja posledica, ali i adaptacija na klimatske promene.

Glavne aktivnosti projekta su okrugli sto na kome će učestvovati predstavnici javnog i civilnog sektora 20 opština iz prekograničnog regiona Drina-Sava i izrada smernica za prekograničnu saradnju u upravljanju rizicima od prirodnog hazarda.

Pozovite nas