Usled vanredne situacije izazvane virusom COVID-19 evropska asocijacija Climate KIC odlučila je da se  program Journey ove godine izvede u digitalnoj formi. Glavni deo programa biće održan online,  koristeći Brightspace platformu za digitalno učenje, dok će učesnici imati prilike da naučene veštine i izrađeni akcioni plan primene u svojoj lokalnoj sredini. Ova informacija objavljena je u aprilu mesecu na sastanku svih domaćina i trenera programa Journey 2020.

Nakon ove objave beogradski tim sastavljen od članova Fakuleteta za primenjenu ekologiju Futura, Univerzitet Metropolitan i Privredne Komore Srbije održao je sastanak sa partnerima sa Kipra i Rumunije, sa kojima zajedno radi na organizaciji jedne od letnjih škola u okviru Journey projekta. Tokom ovog sastanka razgovaralo se o temama radionica i drugim komponentama programa koji je trenutno u fazi izrade, kao i o kreativnim rešenjima koje ovaj digitalni pristup omogućava.

U narednom periodu biće održan vebinar za korišćenje Brightspace platforme za sve partnere ovog programa, a do kraja maja u planu je i završetak izrade programa koji pokriva Beograd kao domaćin.

Projekat Journey 2020 obuhvata organizaciju 10 letnjih škola koje se održavaju rokom jula i avgusta meseca u 22 grada Evrope, a glavni cilj programa je da se postdiplomci i mladi profesionalci inspirišu i osposobe za stvaranje održivih inovativnih rešenja u oblastima klimatskih akcija koristeći sistemske promene kao glavni alat.

Podeli na društvenim mrežama!!!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail