PROFESOR VORGIAS ODRŽAO PREDAVANJE STUDENTIMA IV GODINE OAS

Aktivnosti tokom drugog dana posete fakultetu, PROF. DR CONSTANTINOS VORGIAS je nastavio radnim sastankom sa Dekanom FPE FUTURA, Prof.dr Jelenom Milovanović. Prof Vorgias je predočio prioritetne aktivnosti na realizaciji balkanskog Klastera i ulogu FUTURE. Takođe, profesorka Milovanović je ukazala na ostale mogućnosti saradnje koje se odnose na EU projekte i stvaranje zajedničke literature koja bi predstavljala podlogu za učenje o bioekonomiji.
Nakon sastanka sa Dekanom Fakulteta, profesor Vorgias je održao predavanje studentima IV godine OAS u terminu predmeta EKOKLIMATOLOGIJA. U prepunoj Sali TESLA, profesor Vorgias je upoznao slušaoce sa opredeljenjem Evropske unije da sprovede ubrzane aktivnosti na edukaciji o bioekonomiji i povoljan trenutak za uključivanje FUTURE u COST projekat „Education on Bioeconomy, a European Perspective“, osnovnim pojmovima i strukturi biotehnoloških procesa. 
Veliko znanje i iskustvo koje Profesor nudi kao ulog u balkanski Klaster su potvrda da je FUTURA prepoznata kao pouzdan i kapacitativan partner. Za 2019. su definisane aktivnosti na prvoj Konferenciji i letnjoj školi o bioekonomiji koja je planirana u Solunu tokom jula. Studenti FUTURE su pozvani da budu ne samo slušaoci, već i koorganizatori i promoteri.
Profesor Vorgias se vratio u Grčku vidno zadovoljan i sa jasno definisanim ciljevima za 1 kvartal 2019. FPE FUTURA je i ovog puta bila dobar domaćin.
[st_gallery gallery=“11659,11661,11662,11663,11664,11665″ size=“portfolio-three“ columns=“3″ lightbox=“yes“]
 
Pozovite nas