Prezentacija faznih rezultata projekta „Studija opravdanosti za izgradnju transfer stanice za 5 distributivnih područja EP Srbije

U prostorijama Instituta Futura, dana 19.02. održana je prezentacija faznih rezultata projekta „Studija opravdanosti za izgradnju transfer stanice za 5 distributivnih područja EP Srbije. U prisustvu predstavnika svih 5 distributivnih područja, rezultate projekta su predstavili Ksenija Tesla, dipl.hemičar, predstavnik Elektrotehničkog Instituta Nikola Tesla za deo upravljanja PCB transformatorskim baterijama.

Prezentaciju zatečenih količina ostalih otpada prezentovala je doc.dr Sunčica Vještica, predstavnik FPE Futura. Nalazi istraživanja u prethodnim mesecima trajanja projekta pokazali su prednosti i slabosti postojećeg sistema koji nedvosmisleno ukazuju na pozicije za unapređenje i potrebne elemente transfer stanice.

Predstavnici EP Srbije su uzeli aktivno učešće u diskusiji i ukazali na ograničenja diktirana poslovnom politikom Kompanije, kao i na planirane aktivnosti na unapređenju zelenog koncepta opreme koji bi doveo do optimizacije količina i put ka cirkularnoj ekonomiji u poslovanju.
 
Pozovite nas