PREDSTAVNICI FAKULTETA ZA PRIMENJENU EKOLOGIJU FUTURA NA RADIONICI ,,Ready2ImplementCE”

U ponedeljak, 17. decembra 2018. godine, u Privrednoj komori Srbije (Terazije 23), održana je radionica u okviru projekta ,,Ready2ImplementCE”. Radionica je imala za cilj da identifikuje i mapira trenutne aktivnosti na podizanju kapaciteta u edukaciji, istraživanju i razvoju modela cirkularne ekonomije u Srbiji.

Na radionici su kao predstavnici Fakulteta za primenjenu ekologiju Futura, prisustvovali doc. dr Sunčica Vještica, MSc Nikola Karanović, BSc Nikoleta Cesnak, BSc Jelena Radovanović, i student osnovnih studija Filip Alimpić.

Teme o kojima su učesnici diskutovali su podeljene u dve velike grupe: UPRAVLJANJE OTPADOM i PREVENCIJA STVARANJA OTPADA, a rezultati rada dve grupe su bili isti: za implementaciju cirkularne ekonomije neophodna je edukacija na svim nivoima društva uz podršku državnih institucija, nevladinog sektora i medija.

Naučne ustanove i istraživački centri moraju biti nosioci ovih aktivnosti uz međusobno udruživanje različitih naučnih pristupa.

Fakultet za primenjenu ekologiju Futra nastavlja svoje učešće i na sledećoj radionici koja će biti definisana na osnovu zaključaka današnje diskusije.

[st_gallery gallery=“11749,11748,11747,11746″ size=“portfolio-four“ columns=“4″ lightbox=“yes“]

Pozovite nas