Predstavnica Fakulteta za primenjenu ekologiju Futura učesnica panel diskusije “Hrana budućnosti” u okviru Green Fest-a

Predstavnica Fakulteta za primenjenu ekologiju Futura, doc. dr Milena Milojević, učestvovala je u panel diskusiji pod nazivom “Hrana budućnosti” u okviru Green Fest-a u Domu omladine.

Osim predstavnice Future ostali učesnici panela bili su dr Ljiljana Bibić Bajić, primarijus profesor, specijalista interne medicine i član Društva za ishranu Srbije, Bojana Bogojević, akreditovani edukator Ujedinjenih nacija za klimatske promene i Saša Đorđević, iz kompanije BEYOND iz Niša i moderatorka Jelena Malenović, autorka bloga „Spice Sunshine“

Sagovornici su razmatrali pitanja zdrave ishrane, problem bacanja hrane, plastične ambalaže i različitih svojstava hrane kakva nam je potrebna u budućnosti.

Milena Milojević istakla je značaj kompostiranja otpada od hrane, posebno kad se uzme u obzir da tehnologija proizvodnje hrane doprinosi zagađenju životne sredine i crpljenju obnovljivih izvora energije. Objasnila je kakve sve mogućnosti kompostiranje pruža i podsetila da je nekad to bio uobičajen postupak, naročito u seoskim domaćinstvima.

Zaključak razgovora sveo se na neophodnost razvijanja svesti pojedinaca koja će doprineti pozitivnim promenama na individualnom nivou, što može predstavljati prvi korak, kao i saveti upućeni prisutnima za promenu navika vezanih za svakodnevnu ishranu.

[st_gallery gallery=“13742,13743,13744,13745,13746″ size=“portfolio-two“ columns=“3″ lightbox=“yes“]

Pozovite nas