POSETA RECIKLAŽNOM DVORIŠTU

U ponedeljak, 06.04.2015  godine,  studenti Fakulteta za primenjenu ekologiju „Futura“ posetili su reciklažno dvorište, koje se nalazi u okviru  pogona „Otpad“  ,JKP Gradska čistoća,  na Adi Huji.  Poseta je organizovana u okviru predmeta  Indsutrijski i opasan otpad i Integralno upravljanje otpadom, a prisustvovali su studenti prve i druge godine.  Ovo reciklažno dvorište je trenutno jedino na teritoriji  Beograda.

[st_gallery gallery=“1999,2000″ size=“portfolio-two“ columns=“2″ lightbox=“yes“]

Studenti su imali prilku da se upoznaju sa metodama, sakupljanja, sortiranja, skladištenja i kompaktiranja otpada, koji u reciklažno dvorište pristiže sa teritorije celog grada. Takodje su videli i infrastruktutru i novu mehanizaciju reciklažnog dvorišta.

Naš domaćin je bio upravnik pogona „Otpad“, gospodin Draškić. Tokom obilaska predstavnik reciklažnog dvorišta  g-din Lazić je studentima  objasnio način funkcionisanja reciklažnog dvorišta i odgovarao na sva njihova pitanja. Poseta predstavlja nastavak uspešne saradnje Fakulteta za primenjenu ekologiju „Futura“ i JKP Gradska Čistoća, s obzirom da je ovo četvrta godina u kojoj se poseta realizuje. 

[st_gallery gallery=“2001,1998″ size=“portfolio-two“ columns=“2″ lightbox=“yes“]

Pozovite nas