Poseta delegacije ambasade Angole SRP Zasavica

Njegova ekselencija ambasador Republike Angole Emilio Guera sa svojom delegacijom posetio je SRP Zasavica, u subotu 4. avgusta 2018. godine, gde su ga dočekali dekan prof.dr Jordan Aleksić i predstavnici Fakulteta za primenjenu ekologiju Futura. Ovom prilikom, delegacija ambasase Angole imala je priliku da obidje Zasavicu i upozna se sa menadžmentom zaštićenih prirodnih dobara, o čemu su razgovarali na prethodnom sasanku. 
Slobodan Simić, upravnik SRP Zasavica, prisutnima je ispričao istorijat rezervata, realizovane projekte, kao i projekte koji su u toku. Prof. dr Jordan Aleksić naveo je da je Zasavica primer dobre prakse u primenjivanju menadžmenta zaštićenog područja od strane civilne organizacije, što je prvi primer te vrste upravljanja u Evropi, kao i dugogodišnju saradnju Fakulteta sa rezervatom. 
Prilikom posete, razmatrana je saradnja sa Republikom Angolom na projektima iz oblasti ribarstva i prirodnih dobara, kao i povezivanje Fakulteta Futura sa angolskim univerzitetima radi realizacije specijalističkih kurseva i jačanja kapaciteta državne uprave iz zaštite životne sredine. 
Ambasador se posebno zahvalio prof. Aleksiću na pozivu i gospodinu Simiću na prijemu, izrazivši želju za realizacijom planirane saradnje i nadom da će ovo novo partnerstvo ostvariti mnoge projekte. 
[st_gallery gallery=“10914,10913,10912,10911″ size=“portfolio-four“ columns=“4″ lightbox=“yes“]
Pozovite nas