Radionica u okviru projekta Integracija, adaptacija i mitigacija klimatskih promena u sektorske lokalne politike grada Novog Sada je održana u Skupštini Novog Sada i okupila je predstavnike različitih sektora: vodoprivrede i šumarstva, javnog zdravlja, medicinskih institucija, gradske uprave iz energetike, zaštite životne sredine i studente Fakulteta Futura koji u okviru svojih završnih aktivnosti obrađuju fenomen klimatskih promena.
 
Učesnicima radionice su prikazani modeli za izradu Studije, trenutna izloženost i osetljivost na klimatske promene za grad Novi Sad i buduća izloženost grada Novog Sada klimatskim promenama – procena klime budućnosti.
 
Učesnici su obradili tri sektora: vodni resursi, poljoprivreda i zdravstvo i metzodološki procenili nivo osetljivosti posmatranih celina.
 
Zaključak radionice je da integracija sektorskih politika iz obrađenih struktura mora biti prvi neophoda korak u prilagođavanju gradskog sistema na klimatske promene.
 
S tim u vezi, principi i elementi adaptacije i mitigacije klimatskih promena treba da budu deo svih sektorskih politika da bi se stvorila platforma za izradu strateškog okvira za sistemsko rešavanje posledica i za njihovu sistemsku integraciju u sektorske politike grada Novog Sada.

Podeli na društvenim mrežama!!!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail