ODRŽAN PRVI SASTANAK SVIH DOMAĆINA I TRENERA UKLJUČENIH U PROGRAM JOURNEY 2020

U okviru programa Journey,koju organizuje evropska asocijacijaClimate KIC, i ove godine je u planu da se održi 10 letnjih škola u Julu i Avgustu mesecu u 22 grada širom Evrope. Cilj ovog programa je da se diplomci i mladi profesionalci inspirišu i osposobe za stvaranje održivih inovativnih rešenja u oblastima klimatskih akcija, preduzetništva i sistemskih promena.
Beograd je ove godine prvi put dobio ulogu jednog od domaćina ovog programa, a Fakuletet za primenjenu ekologiju Futura, Univerzitet Metropolitan, pridružio se Privrednoj KomoriSrbije, višegodišnjem partneru ove asocijacije, u ostvarenju ove uloge.
Prvi online sastanak svih trenera i domaćina uključenih u Journey 2020 održao se 25. i 26. marta 2020. godine, gde se govorilo o metodici rada, ciljevima i planiranju održavanja ovog programa u vanrednoj situaciji koju je svet zadesila usled širenja virusa COVID-19 i nemogućnosti putovanja.

Posebno se raspravljalo o opcijama hibridnog i potpuno digitalnog izvođenja Journey programa ove godine, a konačnu odluku o načinu sprovođenja letnjih školaorganizacija će doneti krajem aprila meseca, kada će se održati sledeći online sastanak svih partnera ovog projekta.

Pozovite nas