Održan javni čas u Šapcu povodom obeležavanja Svetskog dana obrazovanja o zaštiti životne sredine

Povodom obeležavanja Svetskog dana obrazovanja o zaštiti životne sredine, u petak 25.1.2019. asistenti Fakulteta za primenjenu ekologiju Futura Goran Knežević i Miloš Nikolić održali su javni čas pod naslovom „Ozelenjavanje obrazovanja“ pred više od sto pedeset učenika u Centru za stručno usavršavanje u Šapcu. 

Tokom ovog javnog časa predstavljena je važnost ekološke edukacije u borbi protiv ekoloških problema, pre svega zbog razumevanja specifičnog konteksta u kojem se takvi problemi javljaju, a zatim i zbog invoativnog koncepta potrebkog za njihovo rešavanja. Prisutnim učenicima i njihovim nastavnicima je govoreno o značaju integrisanja multidisciplinarnih znanja u jedan sistem sagledavanja i rešavanja problema.
 
Tokom javnog časa, prisutnima je emitovan kratak isečak iz video predavanja britanskog profesora Kena Robinsona koji je poslao tri koncentrisane i važne poruke zbog čega nam je potrebna revolucija u obrazovanju.
 
Kao dobar primer sveobuhvatnosti zaštite životne sredine predstavljen je koncept biorobota – ekosistemskog procesora, i ukazano je na potrebu inovacije kao potencijalnog izlaza iz krize prouzrokovane tehnologijom. 
 
Prisutni učenici su pokazali veliku zainteresovanost za održano predavanje, a sa Centrom za stručno usavršavanje su dogovoreni novi koraci za buduću saradnju.

[st_gallery gallery=“11948,11950,11949,11951,11952″ size=“portfolio-four“ columns=“6″ lightbox=“yes“]

Pozovite nas