Obeležen Svetski dan zaštite životne sredine

Profesorka dr Sunčica Vještica u prelepom ambijentu studentskog parka ugostila je novinarsku ekipu kojoj je dala intervju o cirkularnoj ekonomiji, njenom značaju za poboljšanje stanja životne sredine, prednostima u odnosu na klasični i ustaljeni sistem, kao i mogućnosti implementacije modela kroz praktične projekte.

U sklopu proslave Svetskog dana zaštite životne sredine objavljeni su rezultati konkursa za najbolje napisani esej o temi „Ekologija: zanimanje budućnosti!“ a najbolji radovi su nagrađeni stipendijama za školovanje na osnovnim studijama Fakulteta Futura.

Program UN za životnu sredinu (UNEP) obeležava svake godine Svetski dan zaštite životne sredine ohrabrujući vlade, kompanije i nevladine organizacije širom sveta da razvijaju ekološku svest i podstiču na akcije u cilju zaštite životne sredine.

Tema Svetskog dana zaštite životne sredine ove godine glasi „Vreme je za prirodu“ (Time for Nature) sa posebnim akcentom na isticanje značaja uloge koju priroda ima stvarajući neophodnu infrastrukturu koja omogućava život na Zemlji i razvoj čovečanstva.

Pozovite nas