Održana radionica „Otpad = Resurs = Potencijal“

Studentski parlament Fakulteta za primenjenu ekologiju Futura u saradnji sa Centrom za karijerno vođenje studenata organizovali su, 23.11.2017, radionicu pod nazivom „Otpad = Resurs = Potencijal“ u okviru obeležavanje Evropske nedelje za smanjenje otpada. Evropska nedelja za smanjenje otpada je međunarodna inicijativa koja podržava različite aktivnosti širom Evrope koje imaju za cilj podizanje svesti o smanjenja otpada. Ova organizacija prihvatila je da podrži radionicu i prepoznala je kao njihov jedini zvanični događaj u Srbiji u okviru Evropske nedelje 2017. Radionici je prisustvovalo tridesetak učesnika, uglavnom studenata osnovnih i master studija sa različitih fakulteta iz Beograda, koji su zainteresovani za problematiku upravljanja otpadom i zaštitu životne sredine.

Uvodna predavanja održali su Dušan Jakovljević ispred organizacije Let’s Do It Srbija i doc. dr Zlatko Dragosavljević sa Fakulteta za primenjenu ekologiju Futura. Kroz njihova predavanja, učesnici su upoznati sa trenutnom situacijom u sektoru otpada u Srbiji, o primerima dobre prakse i inovacijama u ovoj oblasti.

Drugi deo radionice održan je u vidu grupnog rada, gde su učesnici sa po jednim studentom-asistentom obrađivali temu jedne određene vrse otpada – medicinskog, industrijskog, elektronskog i biološkog. Zadatak je bio da daju svoje rešenje problema za njihovu vrstu otpada, a student-asistent je bio tu da ih uputi u osnovne karakteristike i zastupljenost u Srbiji, kao i da im pruži potrebne informacije potrebne za razrađivanje ideje. Na kraju radionice svaka grupa prezentovala je svoje rešenje.

Radionica je završena druženjem i koktelom u Studentskom klubu na Fakultetu Futura. 

[st_gallery gallery=“9531,9532,9533,9534,9535,9536,9537,9538,9539″ size=“portfolio-three“ columns=“3″ lightbox=“yes“]

Pozovite nas