NA FPE FUTURI ODRŽANA RADIONICA ZA KONFERENCIJU ,,CIRKULARNA SRBIJA”

U sredu, 12. decembra 2018. godine, na Fakultetu za primenjenu ekologiju Futura, održana je pripremna radionica za konferenciju ,,Cirkularna Srbija”, organizovana od strane panelista spomenute konferencije, među kojima je bio i Dušan Vasiljević, predsednik UO/WBCG.

Na radionici se diskutovalo o tematici cirkularne ekonomije, projektu koji je posvećen ovoj oblasti i završnom događaju – konferenciji ,,Cirkularna Srbija” koja se održava u četvrtak,
13. decembra 2018. godine u zgradi Privredne komore Srbije.

Projekat ima za cilj da ukaže na prednosti duboke digitalizacije u industriji, na povećavanju konkurentnosti, rasta i razvoj sektora reciklaže kroz promene u privredi i na novi obrazovni pristup i vođeno preduzetništvo, što će omogućiti srpskoj privredi da stekne partnere iz Evrope, iz oblasti reciklaže otpada i korišćenja obnovljivih izvora energije, kao i da se upozna sa iskustvom iz prakse.

Na ovoj konferenciji, studenti Fakulteta za primenjenu ekologiju Futura: Teodora Sekulić, Filip Alimpić, Jelena Radovanović i Nikoleta Cesnak izabrani su da budu izvestioci konferencije. Uloga Izvestioca je da, uz koordinisanje doc. dr Sunčice Vještice, profesorke i direktorke Instituta Futura, napišu finalni izveštaj konferencije na srpskom i engleskom jeziku, uz priznavanje autorstva. Ovaj vid saradnje predstavlja značaj korak za dalje karijerno usavršavanje imenovanih studenata.

[st_gallery gallery=“11732,11731,11730″ size=“portfolio-three“ columns=“3″ lightbox=“yes“]

Pozovite nas