Konferencija i sajam “Nove tehnologije u obrazovanju 2015”

Predstavnik Fakulteta Futura Daniela Cvetković učestvovala je na ovogodišnjoj konferenciji i sajmu o upotrebi informaciono-komunikacionih tehnologija u sistemu obrazovanja. Konferencija i sajam “Nove tehnologije u obrazovanju” održani su u Belexpocentru i prostorijama hotela Holiday Inn u Beogradu 27. i 28. februara 2015.
Ovaj događaj namenjen je nastavnom i drugom osoblju zaposlenom u sektoru obrazovanja, kao i svima koji su uključeni u proces donošenja obrazovnih politika, kako bi bili upoznati sa mogućnostima koje im nove tehnologije mogu pružiti u cilju osavremenjivanja nastavnog procesa. Konferencija je organizovana od strane British Council-a u Srbiji u saradnji sa Britanskom ambasadom u Beogradu, Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije, Privrednom komorom Srbije i drugim partnerima.

Na ovom dvodnevnom događaju bilo je reči o temama koje su se odnosile na primere dobre prakse u upotrebi IKT u osnovnim i srednjim školama, u visokom obrazovanju i inkluzivnom obrazovanju uz podršku IKT. Na konferenciji „Nove tehnologije u obrazovanju“ predstavljen je izuzetno bogat program predavanja i panel diskusija u prepodnevnom delu programa i primera dobre prakse u popodnevnom delu konferencijskog programa.
U sklopu sajamskog dela događaja „Nove tehnologije u obrazovanju 2015“ izlagači su spremili raznovrsne edukativne radionice, predavanja i simulacije koje su pokazale na koji način upotreba informaciono-komunikacionih tehnologija može da poboljša obrazovanje budućih generacija. U okviru bogatog sajamskog programa svoja najnovija tehnološka rešenja u obrazovanju predstavilo je više od 40 IKT kompanija, izdavačkih kuća i obrazovnih institucija iz Srbije i regiona, kao i Velike Britanije. Posetioci na sajmu su imali prilike da se upoznaju sa najnovijom računarskom i audiovizuelnom opremom, mobilnim uređajima, softverskim programima, aplikacijama, digitalnim udžbenicima i drugim proizvodima i uslugama koje mogu doprineti podizanju kvaliteta obrazovanja.

[st_gallery gallery=“1688,1689,1690″ size=“portfolio-three“ columns=“3″ lightbox=“yes“]

Pozovite nas