STUDENTI POSLEDIPLOMSKIH STUDIJA U POSETI OGLEDNOM POLJU FAKULTETA I SRP ZASAVICA

Studenti poslediplomskih studija, masteri i doktorandi, posetili su u subotu (23. aprila) ogledno polje Fakulteta. Domaćin susreta, predsednik Saveta fakulteta prof. dr Jordan Aleksić, nakon dobrodošlice i razgledanja „akvatično-ekološke laboratorije“ Sadžak, upoznao je postdiplomce Future o funkcijama, nameni i kapacitetima oglednog polja, ali i naporima da se razvija njegova ogledna i praktično/produkciona  funkcija, posebno energetskih zasada miscantusa i vrste vrbe (salix tora). Profesor emeritus Dragan A. Marković, obraćajući se postiplomcima Future među kojima je bilo i 12 studenata uz Libije, posebno je naglasio značaj oglednog polja Fakulteta i njegovu funkciju u razvoju primenjene ekologije i praktičnih eksperimenata.

Drugi deo posete obavljen je u SRP „Zasavica“, gde su postdiplomci dobili, u okviru posete Vizitorskog centra, preciznu informaciju o značaju ovog specijalnog rezervata prirode, vrednostima i naporima da se očuva, štiti i unapređuje njegova raznovrsnost i značaj za biodiverzitet Srbije. Potpuna slika o SRP Zasavica upotpunjena je razgledanjem sa broda i  vožnjom po jezeru rezervata.

Druženje je nastavljeno prisustvom manifestaciji DANI MAGARICA, zajedničkim ručkom „ekspedicije“ postdiplomaca Future, organizovanim povratkom za Beograd autobusom i pregrštom lepig i trajnih uspomena.

[st_gallery gallery=“4914,4911,4910,4913,4912,4915″ size=“portfolio-three“ columns=“3″ lightbox=“yes“]

Pozovite nas