FUTURA NA TEMATSKOJ SEDNICI NACIONALNOG KONVENTA O EVROPSKOJ UNIJI U PARAĆINU

Sednica Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji na temu Poljoprivreda i klimatske promene održana je 9. juna 2017. godine u Paraćinu, u organizaciji Unije ekologa Paraćin UNECOOP. Prvi deo sednice bio je posvećen plenarnim izlaganjima na zadatu temu. Prof. dr Vladimir Đurđević sa Instituta za meteorologiju Fizičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu govorio je o osmotrenim promenama klime i projekcijama za budućnost. Prof. dr Jelena Milovanović sa Fakulteta za primenjenu ekologiju Futura Univerziteta Singidunum predstavila je mehanizme prilagođavanja i ublažavanja posledica klimatskih promena u poljoprivredi i šumarstvu, sa naglaskom na dostupne finansijske mehanizme podrške za uvođenje agro-ekološko-klimatskih mera u okviru Zajedničke agrarne politike Evropske unije (CAP 2014-2020) i IPARD programa do 2020. godine.

Sertifikovani validatori GHG emisija govorili su o emisijama iz poljoprivrede, dok je drugi deo sednice bio posvećen predstavljanju aktuelnih programa u oblasti klimatskih promena u Srbiji, koje realizuju CEKOR, UNDP, GIZ i Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Ovom prilikom, Prof. dr Jelena Milovanović bila je gost u okviru polučasovne emisije Ekološki čas na Kanalu M u Paraćinu, govoreći o problematici klimatskih promena u oblasti poljoprivrede, ali i o studijskim programima Fakulteta Futura, sa naglaskom na master studijski program Ekonomija životne sredine i klimatske promene.

[st_gallery gallery=“8445,8444,8443,8442″ size=“portfolio-four“ columns=“4″ lightbox=“yes“]

 

 

Pozovite nas