FUTURA NA DEBATI-PANELU CIRSD-a I AMBASADE FRANCUSKE O ZNAČAJU BORBE PROTIV KLIMATSKIH PROMENA I UNAPREĐENJA ENERGETSKE POLITIK

Srbija treba da pruži svoj doprinos postizanju dogovora o globalnoj borbi protiv klimatskih promena-osnovna je poruka sa skupa koji su organizovali CIRSD (Centar za međunarodnu saradnju i održivi razvoj) i ambasada Francuske u Beogradu.

Panelisti debate: Vuk Jeremić, predsednik CIRSD-a, Kristin Moro-francuska ambasadorka u Beogradu, Majkl Devenport-šef delegacije UE u Beogradu, dr Vladimir Đurđević-profesor Fizičkog fakulteta, dr Nikola Rajaković-profesor Elektrotehničkog fakulteta i Ana Brnabić-potpredsednica NALED-a, naglasili su da je ovo ključna godina za postizanje dogovora o globalnoj borbi protiv klimatskih promena.

Energetika je najodgovornija za stanje Planete danas i najvažniji deo odgovora na klimatske promene je prelazak na obnovljive izvore energije, energetsku efikasnost i diversifikacija.
Futuru su na ovom panelu zastupali prof. emeritus dr Mihailo Crnobrnja i doktorandi: Radmila Šerović, Ivana Jelić, Aleksandra Aleksić, Siniša Mitrović i Mesud Adžemović.

[st_gallery gallery=“1594,1593,1596,1597″ size=“portfolio-four“ columns=“4″ lightbox=“yes“]

Pozovite nas