FPE FUTURA NA DANIMA OTVORENE NAUKE I OTVARANJU PROGRAMA FONDA ZA INOVACIONU DELATNOST  SARADNJA NAUKE I PRIVREDE

Prodekan za nauku doc dr Milena Rikalović prisustvovala je 18. i 19.10. oktobra na konferenciji Dani otvorene nauke koji su održani u Naučno-tehnološkom parku i Rektoratu Univerziteta u Beogradu i promociji programa FID-a Saradnja nauke i privrede. 
Konferencija Dani otvorne nauke je održana u sklopu projketa Erasmus + Boosting Engagment of Serbian Universities in Open Science uz podršku Horizon 2020 OpenAIR.   Konferencija Dani otvorene nauke bila je posvećena implementaciji Platforme za otvorenu nauku u naučno-istraživačkim organozacijama, upoznavanju naučnika sa mogućnostima vezano za publikovanje uz podršku MPNTR, značaju ORCID-a za praćenje naučnika i njihovog rada na globalnom nivou, kao i IT delom vezanim za formiranje repozitorijuma, prikazivanjem NIR u okviru institucija ako i međunarodnim iskustvima na ove teme. 
U Privrednoj komori Srbije prezentovan je poziv za program FID-a Saradnja nauke i privrede, gde su prisutni upoznati sa programom, načinima valorizacije, parametrima za aplikovanje, rokovima, mogućnostima, nakon čega su predstavnicima FID-a postavljana pitanja. 
[st_gallery gallery=“11360,11359,11361,11362,11363,11364″ size=“portfolio-three“ columns=“3″ lightbox=“yes“]
Pozovite nas