Drugi interaktivni modul za studente Fakulteta Futura u okviru projekta “VIŠEGRAD za SRBIJU: Premošćavanje nedostataka između obrazovanja i održivog razvoja u praksi”

Drugi interaktivni modul za studente Fakulteta Futura u okviru projekta “VIŠEGRAD za SRBIJU: Premošćavanje nedostataka između obrazovanja i održivog razvoja u praksi” održan je 3. i 4.11.2015. godine. Predavanja su bila namenjena studentima završne godine osnovnih studija i studente master studija, koji slušaju predmete Upravljanje projektima u zaštiti životne sredine, Očuvanje i unapređenje bioloških vrednosti i resursa, Očuvanje i unapređenje genetičkih resursa,
Prirodne vrednosti i održivi turizam.

Dvodnevna predavanja i radionice držali su profesori  Fakulteta poljoprivrednih i prehrambenih nauka Univerziteta Zapadne Mađarske, prof. dr Attila J. Kovács i prof. dr Gabor Milics.

Studenti su mogli da čuju predavanja na temu održivog razvoja turizma, upotrebe biomase i biogoriva, uvođenju bioekonomije, kao i razvoju ruralnih delova regiona. Drugog dana interaktivnog modula, studenti su iskoristili prethodno stečena znanja tokom studiranja, kako bi uz kordinaciju profesora Milicsa uvideli prakričnu primenu GIS-a i daljinske detekcije u poljoprivredi.

[st_gallery gallery=“3280,3281,3282,3283,3284,3285″ size=“portfolio-three“ columns=“6″ lightbox=“yes“]