Delegacija FPE Futura posetila je u Kini Šenženski centralni i jugoistočni forum

Delegacija Fakulteta za primenjenu ekologiju Futura, na čelu sa dekanom prof. dr Jordanom Aleksićem, u sastavu dr Svetozar Krstić, prodekan za međunarodnu saradnju, Slobodan Simić, SRP Zasavica i Dimitrije Aleksić, generalni sekretar Unije ekologa UNECO posetila je Šenženski centralni i jugoistočni forum (CEEEC) i razgovarala sa generalnim sekretarom o mogućnostima saradnje i aktivnostima uključivnja Univerziteta Singidunum i Fakulteta za primenjenu ekologiju Futura u aktivnosti foruma, sa naglaskom na oblasti edukacije, povezivanja univerziteta gradova zemalja članica foruma i saradnjom u oblasti inovacija i projekata potrebnih privredi.

Drugog dana boravka u Šenženu delegacija Fakulteta posetila je sajam visokih tehnologija (China hi-tech fair 2017). U susretima na sajmu su ostvareni kontakti sa firmama iz oblasti zaštite životne sredine, tretmana otpadnih voda, upravljanja otpadom kao i novih tehnologija zdravlja.

Teme CEEEC foruma, u okviru kojih su diskutovali predstavnici Fakulteta Futura su: saradnja u oblasti ekonomije, edukacije i kulture. Tokom foruma je osnovana alijansa univerziteta i fakulteta 16+1 zemalja. Dekan Fakulteta Futura prof. dr Jordan Aleksić u svojstvu osnivača alijanse potpisao je memorandum o razumevanju. 

 

[st_gallery gallery=“9500,9504,9503,9501,9502,9499″ size=“portfolio-three“ columns=“3″ lightbox=“yes“]

Pozovite nas