U četvrtak 31.8.2017. godine predstavnici Fakulteta za primenjenu ekologiju Futura su počeli sa realizacijom projekta “Implementacija nove delatnosti u poslovanje JKP „Vodovod“ Užice – biološki aspekt operativnog monitoringa akumulacije Vrutci, uz praktičnu i teorijsku obuku kadra”.

Projektne aktivnosti obuhvataju: teorijski deo, implementaciju kvalitativnih i kvantitativnih bioloških analiza fitoplanktona akumulacije Vrutci, implementaciju analize pigmenata i monitoringa cyanotoxin-a i analizu saprobioloških karakteristika akumulacije Vrutci na osnovu dobijenih rezultata. Planirane aktivnosti će se realizovati tokom godinu dana trajanja projekta u Beogradu u Hidro-biološkoj stanici FPE Futura i u Užicu u JKP “Vodovod” i akumulaciji Vrutci.

Tokom prve faze obuke, u četvrtak 31.8.2017. godine i petak 1.9.2017., predstavnici JKP “Vodovod” Užice Marina Vukašinović, Bojan Arsović i Danijela Dukić su na brodu Futura u Hidro-biološkoj stanici naučili tehniku mikroskopiranja, odslušali deo teorijske obuke, koji su održali prof. dr Dubravka Jovičić, asistenti Slobodan Stefanović, Nevena Božić i saradnik Goran Knežević. U toku dvodnevne obuke tim iz Užica je u organizaciji FPE Futura posetio zaštićeno prirodno dobro Veliko ratno ostrvo i Bojčinsku šumu.

[st_gallery 

Podeli na društvenim mrežama!!!
Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail