Početak X eko kampa „Sačuvajmo Dunav“ 

U nedelju 16.7.2017. godine, na Velikom ratnom ostrvu u Beogradu, počeo je deseti eko kamp „Sačuvajmo Dunav 2017“, koji će trajati do utorka 25.7.2017. godine. 
 
Tokom devet dana kampa, ovogodišnji učesnici (studenti FPE Futura, Biloškog, Geografskog i Šumarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i Prirodno matematičkog fakuleta iz Kosovske Mitrovice) imaće priliku da u amfiteatru na otovorenom slušaju predavanja stručnjaka u oblasti zaštite životne sredine, da u timovima rade na izradi studije slučaja Velikog ratnog ostrva, kao i da posete Avalu i Postrojenje za preradu otpadnih voda u kompleksu Coca-Cola Beograd. 
 
Prvi dan kampa ispraćen je medijski, pa su za RTS izjave dali predstavnik organizacije kampa Ivana Petrić, ispred FPE Futura i učesnici kampa.
 

Organizatori ovogodišnjeg kampa su Fakultet za primenjenu ekologiju Futura, Ministarstvo poljoprivrede RS – Republička direkcija za vode, u saradnji sa opštinom Zemun, Gradom Beogradom, JKP „Zelenilo Beograd“, GIZ – Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju, Institutom za hemiju, tehnologiju i metalurgiju,  Mladim istraživačima Srbije i WWF.​

[st_gallery gallery=“8802,8803,8804,8805″ size=“portfolio-four“ columns=“4″ lightbox=“yes“]

Pozovite nas