Obuka za unapređivanje trenerskih veština zaposlenih u obrazovanju – Centar za stručno usavršavanje Kruševac

U sredu, 21. juna 2017. godine u Centru za stručno usavršavanje Kruševac je povodom predstojeće akreditacije programa stalnog stručnog usavršavanja (SSU) organizivana „Obuka za unapređivanje trenerskih veština zaposlenih u obrazovanju“. Kao predstavnici FPE FUTURA, obuci su prisustvovale MSc Nevena Milošević i MSc Ivana Jelić.

Direktor ustanove Nenad Stanojević je u svome obraćanju istakao da je ovo jedna u nizu planiranih aktivnosti koje CSU Kruševac sprovodi kako bi se omogućilo što većem broju zainteresovanih polaznika da jačaju trenerske veštine i druge kompetencije neophodne za realizatore programa stalnog stručnog usavršavanja. Osnovni cilј obuke je da se animira što veći broj zaposlenih u obrazovanju kako bi postali autori i realizatori Programa stalnog stručnog usavršavanja uz aktivnu podršku CSU Kruševac.

Pohađanjem ove obuke stvaraju se uslovi da autori i realizatori steknu adekvatne reference za izvođenje programa što u krajnjoj konstelaciji osigurava kvalitet programa.
Obuka je realizovana u okviru tematskih celina:
– Osnovne karakteristike učenja odraslih
– Metode podučavanja/učenja
– Komunikacijske veštine-prevazilaženje teškoća u radu sa grupom i povratna informacija
– Provera voditeljskih veština

Obuku su realizovale: Svetlana Aleksić i Snežana Ristić Kostov, treneri koji su pohađali Obuku ZUOVa – Liderstvo za profesionalni razvoj – unapređivanje trenerskih veština.

Svi učesnici su dobili potvrde o pohađanju ove obuke u skladu sa Pravilnikom o SSU (Pravilnik o stalnom stručnom usavršavanјu nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika, Sl. gl. RS br. 86/2015, 3/2016, 73/2016 i 80/2016).

[st_gallery gallery=“8597,8598,8599,8600,8601,8602″ size=“portfolio-three“ columns=“3″ lightbox=“yes“]

Pozovite nas