IX studentski eko kamp „Sačuvajmo Dunav 2016“ na Velikom ratnom ostrvu

U nedelju 14. avgusta 2016. godine, na Velikom ratnom ostrvu u Beogradu, počeo je IX studentski eko kamp „Sačuvajmo Dunav“ koji okuplja veći broj studenata sa fakulteta širom Srbije.

Studentski eko kamp predstavlja mesto gde će se studenti kroz predavanja, praktičan rad i zabavu upoznati sa različitim aspektima životne sredine i uticaja zagađenja vode. Ovogodišnja predavanja će biti bazirana na studiji slučaja na temu Velikog ratnog ostrva. Aktivnosti će uključiti radionice sa profesorima, predstavnicima nevladinih organizacija, studentskih organizacija, rad na terenu i zabavne aktivnosti. Biće organizovano i takmičenje za studente – Studija slučaja na zadatu temu, a najbolji rad će dobiti nagradu.

Program zajednički organizuju Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine – Republička direkcija za vode i Coca-Cola Sistem, GIZ Nemačka organizacija za saradnju, u saradnji sa Gradom Beogradom, JKP „Zelenilo Beograd”, Fakultetom organizacionih nauka, Fakultetom za primenjenu ekologiju „Futura”, Institutom za hemiju, tehnologiju i metalurgiju Univerziteta u Beogradu, Institutom za vodoprivredu „Jaroslav Černi“ i WWF – Svetskim fondom za prirodu.

Ovogodišnji kamp će trajati do 21. avgusta 2016. Godine.

[st_gallery gallery=“5426,5424,5425,5427,5429,5428,5423,5422″ size=“portfolio-four“ columns=“4″ lightbox=“yes“]

 

Pozovite nas