Projekat „EkoWet – Izgradnja močvara za tretman otpadnih voda u Srbiji“ prezentovan u opštini Mionica

Nakon održane prezentacije projekta u opštini Koceljeva 13.12., u petak 15.12.2023. godine održana je prezentacija i u opštini Mionica.
Obe opštine odabrane su za realizaciju ovog projekta kao opštine sa manjim brojem stanovnika i problemom komunalne infrastrukture, tretmana otpadnih voda.
Projektni tim Fakulteta u sastavu prof. dr Mirjana Bartula, doc. dr Ivana Šekler, doc. dr Slobodan Stefanović, MSc Goran Knežević i dipl.građ.inž. Marija Janković predstavio je u sali Opštine projekat kroz koji bi se otpadne komunalne vode odabranog lokaliteta osnovne škole prečišćavale biološkim putem, izgradnjom ekosistemskih procesora (veštačkih močvara).
Time bi se doprinelo rešavanju problema otpadnih voda za objekat osnovne škole koji do sada nije bio prikljičen na sistem javne kanalizacije.
Na skupu su se prisutnima obratili Goran Rangelov, sekretar opštine Mionica i Miloš Kosić, savetnik u ambasadi Republike Slovenije u Beogradu koja ovaj projekat finansira.
Nakon prezentacije trenuntog stanja, opravdanosti projekta i idejnog rešenja, usledila je diskusija i pitanja prisutnih.
Pozovite nas