In memoriam: Zlatko Dragosavljević (1967 – 2022)

Nedavno smo se oprostili od našeg kolege docenta dr Zlatka Dragosavljevića.

Zlatko je rođen u Požarevcu 08.08.1967. godine, dipolomirao je 1993. godine na Rudarsko-geološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a 2006. godine na Fakultetu za uslužni biznis Evropskog Univerziteta u Beogradu. Magistarski rad odbranio je na Rudarsko-geološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2002. godine i stekao zvanje magistra tehničkih nauka.

Na Fakultetu za primenjenu ekologiju Futura, 2011. godine, odbranio je doktorsku disertaciju pod naslovom Ekološko-ekonomski aspekti vrednovanja neobnovljivih prirodnih resursa na primeru eksploatacije uglja i stekao zvanje doktor nauka o životnoj sredini. Iste godine izvabran u zvanje docent.

Zlatko je bio primer čoveka širokih interesovanja, spreman na različite izazove, što je pokazao svojim radom u nekoliko različitih institucija.

Bio je zaposlen u Javnom preduzeće za podzemnu eksploataciju uglja „RESAVICA“, na pozicijama Inženjer pripravnik, Inženjer u proizvodnji, Upravnik rudnika, Tehnički direktor rudnika i Direktor Rudnika mrkog uglja „Rembas“ Glavni inženjer za proizvodnju, Rukovodilac službe zaštite na radu, Pomoćnik direktora zakvalitet i Direktor Javnog preduzeća za podzemnu eksploataciju uglja „Resavica“, od 1993-2010. Godine. Od 2010-2012.godine, obavljao je funkciju Državnog sekretara Vlade Republike Srbije Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja.

Na Fakultetu za primenjenu ekologiju Futura je radi kao predavač na osnovnim i master studijama od 2012. godine.

Napustio nas je iznenadno, ali je ostaovio trajni trag  u znanju prenetom na svoje studente. Zaposleni Fakulteta za primenjenu ekologiju Futura sećaće ga se kao najbolji primer Koliko pojedinac radom i posvećenošću može da doprinese razvoju institucije u kojoj radi.

 

Pozovite nas