Učešće studentata FPE Futura na dvodnevnoj radionici “Projektni menadžment i klimatske promene”

Adaptacija na klimatske promene mora da započne sa lokalnog nivoa, primenom sistema odozdo na gore, ne čekajući da nas globalni propisi podstaknu na akciju, jedan je od zaključaka radionice pod nazivom „Projektni menadžment i klimatske promene, održane 9. i 10. decembra 2021. u hotelu Šumadija u Beogradu.

Trinaest studenata FPE Futura tokom prvog dana imalo je priliku da učestvuje na interaktivnom kursu koji je vodila doc. Dr Ivana Šekler kroz sve faze projektnog ciklusa, počev od identifikacije ideje, planiranja projekta pa sve do završnih faza realizacije koje obuhvataju monitoring i evaluaciju. Učesnici su tokom drugog dela ovog kursa bili podeljeni u grupe koje su na licu mesta osmišljavale akcioni plan i matricu logičkog okvira za rešavanje konkretno zadatih problema.

Početak drugog dana bio je rezervisan za pregled javnih politika koje se tiču klimatskih promena, da bi se u nastavku razvile diskusije o uticaju na rodnu ravnopravnost i pogođenost žena posledicama klimatskih promena. Poslednji deo radionice protekao je u prezentaciji studija slučaja adaptacije lokalnih zajednica na klimatske promene i priču o generalnim rizicima od njihovih posledica.

Radionica je imala za cilj osnaživanje osposobljenosti učesnika za pisanje projekata kojima bi se rešavali problemi uzrokovani klimatskim promenama i organizovana je u okviru projekta KlimAdapt21 pod okriljem Mladih istraživača Srbije uz podršku Švedske.

 

Pozovite nas