Održan tematki skup u okviru projekta Prekogranična saradnja u upravljanju rizicima od prirodnog hazarda

U okviru projekta koji je pordžan podržan od strane Stalne radne grupe za regionalni ruralni razvoj Jugoistočne Evrope – SWG i Programa pristupa zasnovanog na razvoju teritorije (ABD), a finansiran od strane Evropske Unije održan je u vizitor centru SRP Zasavica 28.01.2015. godine tematski skup.

Tematski skup je održan sa ciljem da se identifikuju zainteresovane strane iz lokalnih zajednica prekograničnog regiona Drina Sava koji ubuhvata 20 opština iz Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske i da se identifikuju prioritetne oblasti saradnje.
Cilj projekta je uspostavljanje kontinuirane saradnje predstavnika javnog i civilnog sektora u prekograničnom regionu Drina – Sava na u zajedničkim akcijama u upravljanju rizicima od prirodnog hazarda.

Jedan od glavnih rezultata je izrada brošure sa smernicama za prekograničnu saradnju i definisanim prioritetnim oblastima u regionu Drina-Sava.
Projekat se realizuje u okviru akcije People to People; realizuje ga Unija ekologa Podrinje u partnerstvu sa Fakultetom za primenjenu ekologiju Futura.
Na projektu učestvuju studenti Jovana Nikolovski (III godina osnovnih akademskih studija) i Tijana Đurović IV godina (osnovnih akademskih studija).

[st_gallery gallery=“1703,1702,1701,1700,1699,1698″ size=“portfolio-three“ columns=“3″ lightbox=“yes“]

Pozovite nas