ZAVRŠNI ONLINE SAMIT JOURNEY PROGRAMA

U periodu od 24. do 27. septembra, održanje Završni Samit koji ujedno predstavlja i poslednju, treću etapu programa Journey 2020, organizovanog od strane Climate-KIC asocijacije. I ova etapa je održana u digitalnom formatu, preko Zoom platforme, a domaćini su bili Hamburg i Budimpešta.

Na Samitu su se okupili svi učesnici programa – 400 studenata, 22 domaćina, 22 trenera i 4 medijatora Samita. Cilj ove etape  bio je da se da se stvori globalna sistemska mapa gde bi  se sve pojedinačne ekosistemske grupe Journey 2020 programa povezale, kao i da se definišu koraci koji bi omogućili značajniji uticaj na promenu potojećih ekosistema u oblastima regulativa, poljoprivrede, biznisa i finasija, cirkularne ekonomije, obnovljive energije, pametnih gradova, transporta, prirode i biodiverziteta, ljudskog ponašanja i komunikacije. Učesnici pojedinačnih Journey programa (kao što je bio i naš CYBELT),  imali su prilike da se ponovo okupe i nakratko druže.  Na kraju Samita, svim učesnicima dodeljeni su sertifikati o uspešnom pohađanju Journey 2020 programa.

Da podsetimo, u prvoj etapi ovog programa, studenti su imali prilike da u četvoronedeljnom druženju sa trenerima i domaćinima sa Kipra, Beograda i Temišvara steknu osnovna znanja iz oblasti sistemskih inovacija, kao i da naprave grupni i pojedinačni akcioni plan u okviru izabranog ekosistema, kako bi u drugoj etapi bili u mogućnosti da svoje akcione planove realizovuju u svojim lokalnim sredinama.

Iako su bili prvi put domaćini Journey programa, Privredna Komora Srbije i Fakultet za primenjenu Ekologiju FUTURA obavili su odličan posao, što je potvrđeno i rezultatima uptinika koji je dat studentima CYBELT grupe nakon prve etape programa. Nadamo se da će dobri rezultati ostvareni ove godine omogućiti da Beograd i narednih godina dobije ulogu domaćina Journey programa.

Pozovite nas