Studijska poseta – Botanička bašta „Jevremovac“

U petak, 11. oktobra 2019. godine, za studente Fakulteta za primenjenu ekologiju Futura organizovana je studijska poseta Botaničke bašte „Jevremovac“ uz pratnju profesorke Milene Milojević i asistenta Slobodana Stefanovića. Studijska poseta je imala za cilj realizaciju praktičnih nastavnih aktivnosti u okviru predmeta Biologija životne sredine, Zaštita biodiverziteta, Zaštita i unapređenje šumskih i lovnih resursa i Očuvanje i unapređenje urbanih ekosistema.

Uz pratnju stručnog vodiča studenti su obišli staklenik, japanski vrt i ostale delove botaničke bašte. Upoznati su sa istorijatom botaničke bašte, kao i tekućim projektima koji se u njoj realizuju i njenim značajem za ex-situ zaštitu flore. Studenti su imali prilike da upoznaju neke od retkih reliktnih drvenastih vrsta poreklom iz najrazličitijih delova sveta, ali i da nauče nešto novo o domaćim, autohtonim vrstama i razlozima njihove ugroženosti. Vodič je studentima govorio i o herbarijumu koji se čuva u botaničkoj bašti i njegovom značaju za buduća naučna istraživanja.

Zahvaljujemo se Biološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu i upravi Botaničke bašte „Jevremovac“ na još jednom primeru dobre saradnje.

[st_gallery gallery=“13735,13736,13737,13738″ size=“portfolio-four“ columns=“2″ lightbox=“yes“]

Pozovite nas